logó

MicroEnergia Kft.
Megújuló energia új szemszögből

Legyen HÁZI feladat az energiaellátás!
és
Nappal spórolj a háztartásodban!

A MicroEnergia Kft. egy korábbi, Microwatt Kft. néven működő cég kutatás-fejlesztési munkáinak hasznosítója, az új koncepciójú megújuló energiaellátó rendszerek piaci elterjesztője, értékesítője.

A MicroEnergia Kft. tulajdonosai mind magyar személyek, akiket az energiaellátás háztartási méretű megvalósításának célkitűzése hozott össze.

2009-ben kezdtünk bele a fejlesztésekbe. Először egy háztartások ellátására szolgáló kis gázmotoros kapcsolt energiatermelő berendezést fejlesztettünk ki, amely áramot és hőt termelt egyidejűleg családi ház méretben. Ezt kombináltuk még hőszivattyúval is. A gázmotornak a rezsicsökkentés következtében való gazdaságtalanná válása és az addigra egyre olcsóbban elérhető napelemes rendszerek terjedése, ösztönzött minket addigi tudásunk és fejlesztési eredményeink hasznosítására és egy újszerű, megújuló energiaforrásra alapozott háztartási méretű energiaellátó rendszer kifejlesztésére. Az önfelhasználás volt ekkor is a fő szempontunk. Szakmai tudásunkra alapozva konstruáltuk meg azt az újszerű megoldást, hogy a fogyasztók ellátása elsődlegesen mindig a napelemről legyen biztosítva és mellette folyamatosan és szünet mentesen azt kiegészítse a hálózati ellátás. Ugyanezen gondolatmenetre alapozva fejlesztettük ki a teljesen önellátó szigetüzemű ellátás új irányzatát, ahol mindössze néhány akkumulátorral és aggregátorral kiegészített megújuló energiarendszerünk optimális vezérlésével oldjuk meg a háztartási ellátást úgy, hogy közben az ellátásbiztonság se sérüljön. Az aggregátort bioüzemanyaggal működtetve az is megújulóvá tehető.

Szigetüzemű megújuló energiaellátó rendszerünkből már több is működik alföldi tanyákon, tanyai gazdaságokban. Rendszerünkkel lehetővé vált ezeken a helyeken egy XXI. századi színvonalú, korszerű életvitel.

Műszaki megoldásunkkal a piacon, ismereteink szerint egyedüliek vagyunk. Műszaki korlátunk a teljesítmény további növelése, de pont ezért építünk csak a háztartási, kisvállalkozási méretű fogyasztók körében való felhasználásra. A hazai piacon a jelenlegi szaldós rendszer kivezetéséig, 2023. év végéig piaci gyarapodásra, azt követően jelentős térhódításra számítunk.

Termékünkkel a háztartások megújuló energia ellátását kívánjuk gyarapítani, ami nem zárja ki a környezetbarát nagyerőművek létjogosultságát az ipari nagyfogyasztók ellátásában.